Facebook logo

befecskendező vezérlők, gyújtás modulok

 

 

Teljesítmény mérés

 

 

Utcai-sport, verseny vezérműtengelyek, széria tengelyek fokolása

 

 

Kipifogó dobok, rendszerek tartozékok, 4T és 2T

 

 

Hengerfej tuning, áramlásmérés

 

 

Big-bore kittek


Jóindulatú bandita: Suzuki Bandit 1200 S

 

Stábunk a Magyar Suzuki Rt. jóvoltából tesztelhette a megújult Big Bike-ot.

 

A motor megjelenésének 1996-os éve óta folyamatosan gyûjti áldozatait a "Naked" szerelmesek soraiba. A gép piaci stratégiája a rendkívüli menetteljesítményekre, alacsony árra és erõt sugárzó külsõre épül.
A blokk a sportgépek korábbi non-plusz ultrájából, a GSXR 1100-ból származik, amely a gyár kombinált levegõ-olaj hûtésû -SACS- finoman bordázott remekmûve.

 


Mára a teljesítmény megmaradt, viszont javult a kezelhetõség, a külsõ pedig sokkal elegánsabb lett. Az új Bandit megörökölte elõdje temperamentumát, de teljesítmény leadása jóval egyenletesebb lett. Egy "stift gázas" kigyorsításkor sem hozza a frászt a pilótára, mint az elõzõ modell, amely az ilyen akciókat ágaskodással honorálta.

 

A konstruktõrök ezt a súlypont helyzetének módosításával, átdolgozott vezérmûtengelyekkel és a pillangótengelyre szerelt fojtószelep szenzorral oldották meg. Ez a szenzor informálja a gyújtáselektronikát a terhelés pillanatnyi állapotáról. Az elektronika a fojtószelep állása mellett, több más szenzor adatai alapján állítja be a legmegfelelõbb gyújtási paramétereket. A fenti technikai csûrcsavar lehetõvé tette a károsanyag kibocsátás csökkentését is. A bandita elsõ kerekén egy-egy hat dugattyús féknyereg díszeleg, amely jól adagolható és brutálisan fog. Nagyon kényelmes, hogy mind a tengelykapcsoló, mind pedig az elsõ fékkar állítható, így a szerkezetek mûködtetése hosszú távon sem veszi igénybe a kézfej izomzatát.
Nos ennyit a technikáról, nézzük: mit tud a bringa az úton. Az üléspozíció megfelelõ, persze csak átlagos vagy nagyobb termetû pilóták számára.
Indulás: Király! Minden fokozatban keményen, zokszó nélkül tol és már alacsony fordulaton is nagyon nyomatékos. Zárójelben csak annyit: minden igaz, amit a katalógusok a gép teljesítmény jellemzõirõl írnak. Az új burkolatnak köszönhetõen autópályán még 130-as tempónál is tökéletes a szél elleni védelem.("S" burkolt változat.) A nagy Bandit többcélú motor. Nem veti meg a sportos bevetéseket, de az igazi profilja a túramotorozás. A gép két személlyel is vehemens, és mind a vezetõnek mind pedig az utasnak kényelmes üléspozíciót biztosít. További pozitívum, hogy a két túraalany lehet akár a "nagyobbik fajtából" való is. A kanyarokban úgy viselkedik, ahogy kinéz: kultúráltan. A motor könnyedén és mélyre dönthetõ, billenthetõ egyik oldalról a másikra, döntött állapotban való fékezéskor, normál gázadáskor is tartja az ívet és mindezt akár két személlyel is. Hátul 180-as abroncsokkal szerelik, és ha meg akarjuk õrizni az imént említett kedvezõ menet tulajdonságokat, ne cseréljük szélesebbre. Az erõforrás hûtési rendszerébõl adódóan nem kedveli a lassú, városi forgalmat, mivel a motor a menetszél hûtõ hatása nélkül túlmelegszik és teljesítménye, élettartama jelentõsen csökkenhet.
Összevetve viszonylag kevés pénzért- 2 198 000, ill. a burkolatlan verzió 2 148 000 - egy kiforrott, sportos túramotort kaphatunk.

Lesó Péter

cimkék, tevékenységeink címszavakban: M-Force motorszerelő műhelyek Budapesten és Szegeden. Motorjavítás, motorszerelő képzés, szakképzés, szakmunkás képzés, motoros képzés, motor szerviz, motor szerelés, motoros műhely, motorkerékpár szerelő képzés, motorkerékpár-szerelő képzés, motor, motorkerékpár, robogó szerelés, javítás, karbantartás, felújítás motortuning, motorsport, Nicasilos hengerek felújítása, LFC bevonat, olajcsere, fékbetét csere, lánc csere, teljesítménynövelés, tuning karburátorok, motorkerékpár technika, motorkerékpár szerviz, motorkerékpár-szerelő műhely, motor tuning, motor felújítás, főtengely felújítás, főtengely tervezés, főtengely gyártás, forgattyús tengely gyártás, tervezés, felújítás, vezérműtengely, vezérmű-tengely, egyedi alkatrész gyártás, készítés, speciál tuning, futómű hangolás, futómű tuning, henger felújítás, hengerfej-tuning, henger fúrás, big-bore kittek, hónolás, nicasil, nikasil, nicasilozás, nikasilozás, speciális alkatrészek tervezése, robogó javítás, robogó tuning, krómszár, csillapítás, berugózás, kirugózás, előfeszítés, rugóút, rugózott tömeg, rugózatlan tömeg, teleszkóp-villa, teleszkóp, rugóstag, lengővilla, lengőkar, monoshock, cantilever, unitrak, monocross, full floater, speciális szerszámok kereskedelme, tuning oktatás, kipufogó rezonátor, motorkerékpár-szerelő mester képzés, nemzetközi képzőhely, ESTM motorszerelő oktatás, Európai Motorkerékpár Szerviz Technikus, Mikuni karburátorok kereskedelme, célszerszám kereskedelem, motor szimuláció, virtuális fékpad, váz diagnosztika, váz szimuláció, Plastigauge hézagmérő, műanyag szál, telemetria, 2D adatrögzítő rendszerek, data recording, data logging, szinkronteszter, Carbtune II., diagnosztikai eszközök eladása, üveg gyertya, speciális diagnosztikai gyertya, szakkönyvek eladása, könyvkiadás, 3D oktatási project, Háromdimenziós Térbeli Teljesítményorientált Oktatási Keretrendszer, Virtual Reality, holografikus, holográfia, Gábor Dénes Térbeli virtuális oktatás, 3D-PLP, Élethosszig Tartó Tanulás, e-learning

Kétütemű tuning

Főtengely készítés, stroke-olás

Utcai-sport és verseny karburátorok

Futómű tuning, lengéscsillapító/teleszkóp szelepelés

ROBOGÓ ADATBÁZIS