Facebook logo

befecskendező vezérlők, gyújtás modulok

 

 

Teljesítmény mérés

 

 

Utcai-sport, verseny vezérműtengelyek, széria tengelyek fokolása

 

 

Kipifogó dobok, rendszerek tartozékok, 4T és 2T

 

 

Hengerfej tuning, áramlásmérés

 

 

Big-bore kittek


Suzuki GSXR 1100

A sorozat elsõ kiadása 1986-ban látta meg a napvilágot, akkor hihetetlen távlatokat nyitva a motorsportban. Az elsõ váz kora egyik legmodernebb konstrukcióinak számított, de a motorban lakozó erõ már ekkor is meghaladta tudását. A fejlesztés folyamán a gép 197 kg-os tömege folyamatosan nõtt és vele együtt a teljesítmény is, amely idõközben 155 LE-re emelkedett. A legutolsó széria már 250 kg körüli súlyával kiforrott konstrukciónak számított, de kategóriatársai valamivel alacsonyabb teljesítmény mellett jóval könnyebbek voltak.

Az általunk tesztelt motor egy 1992-es évjáratú, nyitott, egyedi festésû, igényes darab, amelyet akkor még levegõ-olaj hûtésû - SACS: Suzuki Advanced Cooling System - blokkal szereltek. A blokk erényeit bizonyítja, hogy a gyár mind a mai napig alkalmazza a túragépek kategóriájában. Jelenleg ennek az erõforrásnak a felfúrt változata dolgozik a Bandit 1200-ban (teszt: lóerõ 05.15), a GSX 1200-ban, ill. kisebb testvérei a 600-as Banditokban, valamint GSX 750-ben. 1994-ben a SACS blokk végleg eltûnt a sport kategóriából, hiszen ebben az évben a nagy "Gixer" már vízhûtésû (GSXR 1100 W) erõgéppel állhatott rajthoz. Megbízhatósága, teljesítménye miatt igen kedveltté vált és az egyik legkeresettebb használtmotor, valamint a streetfighter építõk kedvenc alapanyaga.
No, persze nem minden fenékig tejfel. Mint, ahogy az elején említettük, a gép váza a kezdetektõl fogva alulmúlta a blokk tudását. A nem megfelelõ merevség rontja gép nagy sebességnél tanúsított viselkedését, és a kormány vad táncba kezdhet. Ezt a gyár kormány lengéscsillapító felszerelésével próbálta orvosolni. A tesztmotor kanyarokban tanúsított viselkedését a 190-es hátsó abroncs negatívan befolyásolta. Szó se róla, jól néz ki a széles gumi, de hát nem ez az egyetlen célja. Ha a Superbike VB-n és GP-n is megelégszenek 180 -as gumival, higgyük el, ez az abroncs is képes sok lovat az útra terelni, megfelelõ kanyarstabilitás mellett, pláne egy puhább keverék használatával.
A motor a teljes fordulatszám tartományban erõs, de 7000-tõl elszabadul a pokol, és rendesen kapaszkodni kell, ha az ember rajta akar maradni. Üléspozíciója kompakt, kényelmes, csak a kb.2500 -as fordulat környékén a kormányvégen jelentkezõ vibrációk voltak zavaróak.
A hûtési rendszer fentebb említett kialakítása miatt ez a modell sem kedveli a városi dugóban kullogást. Ha az üzemi hõmérsékletet tartósan túllépjük, a motor kb. 15 LE-vel tud kevesebbet, és harci kedve is alábbhagy. Ám ha nem tesszük ki ilyen hatásoknak, egy tartós és bivalyerõs bringa büszke tulajdonosaivá válhatunk.

Lesó Péter

cimkék, tevékenységeink címszavakban: M-Force motorszerelő műhelyek Budapesten és Szegeden. Motorjavítás, motorszerelő képzés, szakképzés, szakmunkás képzés, motoros képzés, motor szerviz, motor szerelés, motoros műhely, motorkerékpár szerelő képzés, motorkerékpár-szerelő képzés, motor, motorkerékpár, robogó szerelés, javítás, karbantartás, felújítás motortuning, motorsport, Nicasilos hengerek felújítása, LFC bevonat, olajcsere, fékbetét csere, lánc csere, teljesítménynövelés, tuning karburátorok, motorkerékpár technika, motorkerékpár szerviz, motorkerékpár-szerelő műhely, motor tuning, motor felújítás, főtengely felújítás, főtengely tervezés, főtengely gyártás, forgattyús tengely gyártás, tervezés, felújítás, vezérműtengely, vezérmű-tengely, egyedi alkatrész gyártás, készítés, speciál tuning, futómű hangolás, futómű tuning, henger felújítás, hengerfej-tuning, henger fúrás, big-bore kittek, hónolás, nicasil, nikasil, nicasilozás, nikasilozás, speciális alkatrészek tervezése, robogó javítás, robogó tuning, krómszár, csillapítás, berugózás, kirugózás, előfeszítés, rugóút, rugózott tömeg, rugózatlan tömeg, teleszkóp-villa, teleszkóp, rugóstag, lengővilla, lengőkar, monoshock, cantilever, unitrak, monocross, full floater, speciális szerszámok kereskedelme, tuning oktatás, kipufogó rezonátor, motorkerékpár-szerelő mester képzés, nemzetközi képzőhely, ESTM motorszerelő oktatás, Európai Motorkerékpár Szerviz Technikus, Mikuni karburátorok kereskedelme, célszerszám kereskedelem, motor szimuláció, virtuális fékpad, váz diagnosztika, váz szimuláció, Plastigauge hézagmérő, műanyag szál, telemetria, 2D adatrögzítő rendszerek, data recording, data logging, szinkronteszter, Carbtune II., diagnosztikai eszközök eladása, üveg gyertya, speciális diagnosztikai gyertya, szakkönyvek eladása, könyvkiadás, 3D oktatási project, Háromdimenziós Térbeli Teljesítményorientált Oktatási Keretrendszer, Virtual Reality, holografikus, holográfia, Gábor Dénes Térbeli virtuális oktatás, 3D-PLP, Élethosszig Tartó Tanulás, e-learning

Kétütemű tuning

Főtengely készítés, stroke-olás

Utcai-sport és verseny karburátorok

Futómű tuning, lengéscsillapító/teleszkóp szelepelés

ROBOGÓ ADATBÁZIS