Facebook logo

befecskendező vezérlők, gyújtás modulok

 

 

Teljesítmény mérés

 

 

Utcai-sport, verseny vezérműtengelyek, széria tengelyek fokolása

 

 

Kipifogó dobok, rendszerek tartozékok, 4T és 2T

 

 

Hengerfej tuning, áramlásmérés

 

 

Big-bore kittek


KTM gyárlátogatás

2000-ben 20 lelkes régi és frissen végzett M-Force hallgató jutott el a különleges kirándulásra, a festõi Ausztriába. A mattighofeni gyár számos elképesztõ érdekességgel lepte meg a társaságot.

Elõször a régi gyáregységet tekintettük meg, ahol a fémmegmunkálás, a vázépítés, a kipufogó gyártás, valamint a motorblokkok elkészítése és fékpadi próbája zajlik. Hihetetlen precizitással, hatalmas odafigyeléssel és a legmodernebb gépekkel történik mindez, így nem csoda, ha a gyárban dolgozó 600 ember naponta 250(!) motorkerékpárt készít el. Külön meglepetés volt a nõi munkaerõ aránya. A hölgyek nagy türelemmel és pontossággal végzik a legkülönfélébb szerelõi feladatokat, pl. hegesztik a kipufogókat.

A gyár újonnan felépült része a motorok szerelmeseinek valóságos paradicsoma. A fõépület elõtt utcahossznyi üvegkalitkában láthattuk kiállítva az elmúlt évek, évtizedek KTM modelljeit, azokat a versenygépeket, amelyekkel bajnokságokat, vagy éppen a Párizs-Dakart nyerték. Megbizonyosodhattunk róla, hogy a KTM a terepversenyek koronázatlan királya, hiszen ez az egyetlen márka, amelynek sikerült mind a négy motokrossz kategória (oldalkocsis is) bajnoki aranyát megszereznie.

A szabadtéri tárlat megtekintése után beléptünk a legmodernebb technika világába. Jelenleg a gyár e részlegében történik az összeszerelés, és itt kerül sor a végsõ tesztekre is, de a közeljövõben az összes munkafolyamatnak ez a hatalmas épület fog otthont adni. És itt tölthetik majd szakmai gyakorlatukat azok az M-Force motorkerékpár-szerelõ hallgatók, akik a megfelelõ német vagy angol nyelvtudással rendelkeznek. Nem mindennapi lehetõség!

 

A látogatás második részében Zsembery Barnabás, a KTM hazai képviselõjének segítségével alkalmunk volt kifaggatni a gyár két fejlesztõmérnökét. Õk a két- és négyütemû motorok kialakításáról gondoskodnak, és újításaikat bizony a japán gyárak is próbálják ellesegetni. Két bámulatos elme, akik misztikusnak tûnõ munkájukról könnyed természetességgel nyilatkoztak. Révükön számos egyedülálló megoldással ismerkedhettünk meg közvetlenül. Hogy mi mindent takar ez, és még milyen különlegességekkel találkoztunk, legyen a mi titkunk.
cimkék, tevékenységeink címszavakban: M-Force motorszerelő műhelyek Budapesten és Szegeden. Motorjavítás, motorszerelő képzés, szakképzés, szakmunkás képzés, motoros képzés, motor szerviz, motor szerelés, motoros műhely, motorkerékpár szerelő képzés, motorkerékpár-szerelő képzés, motor, motorkerékpár, robogó szerelés, javítás, karbantartás, felújítás motortuning, motorsport, Nicasilos hengerek felújítása, LFC bevonat, olajcsere, fékbetét csere, lánc csere, teljesítménynövelés, tuning karburátorok, motorkerékpár technika, motorkerékpár szerviz, motorkerékpár-szerelő műhely, motor tuning, motor felújítás, főtengely felújítás, főtengely tervezés, főtengely gyártás, forgattyús tengely gyártás, tervezés, felújítás, vezérműtengely, vezérmű-tengely, egyedi alkatrész gyártás, készítés, speciál tuning, futómű hangolás, futómű tuning, henger felújítás, hengerfej-tuning, henger fúrás, big-bore kittek, hónolás, nicasil, nikasil, nicasilozás, nikasilozás, speciális alkatrészek tervezése, robogó javítás, robogó tuning, krómszár, csillapítás, berugózás, kirugózás, előfeszítés, rugóút, rugózott tömeg, rugózatlan tömeg, teleszkóp-villa, teleszkóp, rugóstag, lengővilla, lengőkar, monoshock, cantilever, unitrak, monocross, full floater, speciális szerszámok kereskedelme, tuning oktatás, kipufogó rezonátor, motorkerékpár-szerelő mester képzés, nemzetközi képzőhely, ESTM motorszerelő oktatás, Európai Motorkerékpár Szerviz Technikus, Mikuni karburátorok kereskedelme, célszerszám kereskedelem, motor szimuláció, virtuális fékpad, váz diagnosztika, váz szimuláció, Plastigauge hézagmérő, műanyag szál, telemetria, 2D adatrögzítő rendszerek, data recording, data logging, szinkronteszter, Carbtune II., diagnosztikai eszközök eladása, üveg gyertya, speciális diagnosztikai gyertya, szakkönyvek eladása, könyvkiadás, 3D oktatási project, Háromdimenziós Térbeli Teljesítményorientált Oktatási Keretrendszer, Virtual Reality, holografikus, holográfia, Gábor Dénes Térbeli virtuális oktatás, 3D-PLP, Élethosszig Tartó Tanulás, e-learning

Kétütemű tuning

Főtengely készítés, stroke-olás

Utcai-sport és verseny karburátorok

Futómű tuning, lengéscsillapító/teleszkóp szelepelés

ROBOGÓ ADATBÁZIS