Facebook logo

befecskendező vezérlők, gyújtás modulok

 

 

Teljesítmény mérés

 

 

Utcai-sport, verseny vezérműtengelyek, széria tengelyek fokolása

 

 

Kipifogó dobok, rendszerek tartozékok, 4T és 2T

 

 

Hengerfej tuning, áramlásmérés

 

 

Big-bore kittek


Motorkerékpár-szerelő szakmai nap 2000

 

Jjúnius 22-én a hatalmas hõség ellenére, több mint 200 szerelõ-motoros választotta az M-Force szakmai rendezvényt. Az elõadásokat Zsembery Barnabás, a KTM magyarországi képviselõje kezdte, mégpedig egy igen izgalmas, videó felvételekkel illusztrált elõadással az enduro mûfajról. A KTM gyár történetét, technikai fejlesztéseit és a terepmotorozás szépségeit (pl. sziklák, sártenger, szakadék, stb) ismerhettük meg általa.

 

A nap az olasz vendéggel, Marco Polettivel folytatódott. Õ a WP versenymérnöke, a futómûvek igazi specialistája, aki nagy élvezettel látott a magyar érdeklõdõk kíváncsiságának kielégítéséhez.

 

A helyszínen szét is szedett egy elsõ villát és egy hátsó rugóstagot, mégpedig ízekre. Azért, hogy a teremben mindenki követhesse az eseményeket, a szerelést a hátul ülõknek kivetítettük.

 

Poletti úr elõadása után a Német Iparkamara képviseletében Inge Braunmiller asszony jelentette be, hogy az M-Force öt másik ország képviselõivel egyetemben megnyerte azt az Európai Unió által kiírt pályázatot, amelynek célja egy közös európai motorkerékpár-szerelõ és motorkerékpár szerviz technikusi tananyag létrehozása. A lelkes közönség megtudta, hogy az európai tananyag szakmai alapja az a tankönyv lesz, amit az M-Force-os hallgatók eddig megkaptak, és amit az M-Force vezetõje, Kovács László írt. A végzett szerelõk kimondottan örömmel fogadták a továbbképzés lehetõségét, amely a program értelmében Európában az M-Force-nál végzett diákoknak adatik majd meg elõször.

 

Kovács László az M-Force-nál kapható célszerszámokat ismertette. Ezek a speciális ezközök mind a motorkerékpár szerelõk életét hivatottak megkönnyíteni, ráadásul mind elérhetõ áron. A legújabb ilyen eszköz, a hézagmérõ mûanyag szál (Plastigauge) gyakorlati alkalmazását a helyszínen be is mutatta.


A nap egyik fénypontja a tombola sorsolása volt, amelyet Talmácsi Gáborra bíztunk. Így a nyertes, aki a kánikulára való tekintettel egy fûthetõ motoros mellényt vihetett haza, neki köszönhette szerencséjét.

Ezután a magyar motorosok nagy büszkesége, és reménysége, Talmácsi Gábor beszélt a vb-n szerzett tapasztalatairól. Végre részleteket tudhattunk meg arról, hogy miért nem ment eddig idén neki úgy a versenyzés, ahogy szerette, szerettük volna. Kiderült, a vb-s csapatoknál se mennek a dolgok mindig zökkenõmentesen.

Viszont épp itt mesélte el nekünk Gábor, hogy elõzõ nap írt alá egy szerzõdést az új csapatával. Reméljük, a német csapat már jobban állja majd az igéreteit, mint ahogy ezt az Italjetnél tették az olaszok.
   

 

 
cimkék, tevékenységeink címszavakban: M-Force motorszerelő műhelyek Budapesten és Szegeden. Motorjavítás, motorszerelő képzés, szakképzés, szakmunkás képzés, motoros képzés, motor szerviz, motor szerelés, motoros műhely, motorkerékpár szerelő képzés, motorkerékpár-szerelő képzés, motor, motorkerékpár, robogó szerelés, javítás, karbantartás, felújítás motortuning, motorsport, Nicasilos hengerek felújítása, LFC bevonat, olajcsere, fékbetét csere, lánc csere, teljesítménynövelés, tuning karburátorok, motorkerékpár technika, motorkerékpár szerviz, motorkerékpár-szerelő műhely, motor tuning, motor felújítás, főtengely felújítás, főtengely tervezés, főtengely gyártás, forgattyús tengely gyártás, tervezés, felújítás, vezérműtengely, vezérmű-tengely, egyedi alkatrész gyártás, készítés, speciál tuning, futómű hangolás, futómű tuning, henger felújítás, hengerfej-tuning, henger fúrás, big-bore kittek, hónolás, nicasil, nikasil, nicasilozás, nikasilozás, speciális alkatrészek tervezése, robogó javítás, robogó tuning, krómszár, csillapítás, berugózás, kirugózás, előfeszítés, rugóút, rugózott tömeg, rugózatlan tömeg, teleszkóp-villa, teleszkóp, rugóstag, lengővilla, lengőkar, monoshock, cantilever, unitrak, monocross, full floater, speciális szerszámok kereskedelme, tuning oktatás, kipufogó rezonátor, motorkerékpár-szerelő mester képzés, nemzetközi képzőhely, ESTM motorszerelő oktatás, Európai Motorkerékpár Szerviz Technikus, Mikuni karburátorok kereskedelme, célszerszám kereskedelem, motor szimuláció, virtuális fékpad, váz diagnosztika, váz szimuláció, Plastigauge hézagmérő, műanyag szál, telemetria, 2D adatrögzítő rendszerek, data recording, data logging, szinkronteszter, Carbtune II., diagnosztikai eszközök eladása, üveg gyertya, speciális diagnosztikai gyertya, szakkönyvek eladása, könyvkiadás, 3D oktatási project, Háromdimenziós Térbeli Teljesítményorientált Oktatási Keretrendszer, Virtual Reality, holografikus, holográfia, Gábor Dénes Térbeli virtuális oktatás, 3D-PLP, Élethosszig Tartó Tanulás, e-learning

Kétütemű tuning

Főtengely készítés, stroke-olás

Utcai-sport és verseny karburátorok

Futómű tuning, lengéscsillapító/teleszkóp szelepelés

ROBOGÓ ADATBÁZIS