Facebook logo

befecskendező vezérlők, gyújtás modulok

 

 

Teljesítmény mérés

 

 

Utcai-sport, verseny vezérműtengelyek, széria tengelyek fokolása

 

 

Kipifogó dobok, rendszerek tartozékok, 4T és 2T

 

 

Hengerfej tuning, áramlásmérés

 

 

Big-bore kittek


Vezérműtengelyek

Tuning vezérműtengelyek, gyári tengelyek fokolása, egyedi tengelyek tervezése

Vezérmű bütyök mérés koordináta mérőgéppel

A szelepemelési profil kialakításakor bizonyos határokon belül az a cél, hogy a szelepet a lehető legrövidebb idő alatt teljesen nyissuk ki, tartsuk teljesen nyitva, majd ugyanilyen gyorsan zárjuk be. Ehhez végtelenül könnyű alkatrészekre lenne szükség, illetve olyanokra, amiket tetszőlegesen terhelhetünk, mégsem változtatják meg alakjukat, vagy nem megy tönkre a felületük.
Kd arány
Vezérműtengely mérés

Ahhoz, hogy megvizsgálhassuk, milyen lehetőségek aknázhatók ki biztonsággal a blokkból, konkrét adatokra van szükség, amelyek jelentős része a szelepemelési profilból nyerhető. A számítás kézi számológéppel nem hajtható végre.
A felvett emelési profil több szakaszra osztható:

-előnyitó rámpa
-bütyök oldal
-bütyök csúcs

Előnyitó rámpa feladata: a szelephézag megszüntetése, illetve annak biztosítása, hogy a szelep záródás egy bizonyos meghatározott sebességgel történjen. Ha túl nagy a szelephézag, a szelep túlságosan hirtelen emelkedik el az ülékéről, ami a szeleprugót teheti tönkre, záródáskor a szelep beverődhet. Túl kicsi szelephézag: lassabb nyitási-zárási folyamat során a kipufogó szelep nagyobb hőterhelést szenved el és eléghet, a szívó szelep esetén viszont a friss keverék kipufogó gázzal szennyeződhet, illetve hengerből „visszaszökhet” a szívócsőbe. A rámpákat a fő nyitási tartomány követi, amelynek során a gázcsere ténylegesen végbemegy.

Egy SV650 példáját nézve: a szívószelep 57,1%-ra, míg a kipufogó 55,58%-ra közelíti meg az elméletileg elérendő felületet. Ez a szívószelep esetében csak kissé marad el a sportmotorok esetén alkalmazott 59-60%-os átlag értéktől, viszont a kipufogó oldalon elég nagy az eltérés.

Szívó oldalon nagyobb szelepemelést a gyári rugókkal már nem lehet megvalósítani, kipufogó oldalon viszont lehet magasabb szelepemelést alkalmazni.

A szelepemelés sebességprofilja mutatja meg, hogy a rendelkezésre álló szelepemelő tőke átmérőja/himba csúszofelület hossza lehetővé teszi-e, hogy a jelenleginél gyorsabban emeljük a szelepet. Ezáltal a valóságos görbét a szögletes ideálishoz lehet közelíteni és az áramlási keresztmetszetet növelni.
Bütyök tőkével

 

 

 


 

Motorjavítás, motoros képzés, motor szerviz, motor szerelés, motoros műhely, motor, motorkerékpár, robogó szerelés, javítás, karbantartás, felújítás, motortuning, motorsport, Nicasilos hengerek felújítása, LFC bevonat, olajcsere, fékbetét csere, lánc csere, teljesítménynövelés, tuning karburátorok, motorkerékpár technika, motorkerékpár szerviz, motorkerékpár-szerelő műhely, motor tuning, motor felújítás, főtengely felújítás, főtengely tervezés, főtengely gyártás, forgattyús tengely gyártás, tervezés, felújítás, vezérműtengely, vezérmű-tengely, egyedi alkatrész gyártás, készítés, speciál tuning, futómű hangolás, futómű tuning, henger felújítás, hengerfej-tuning, henger fúrás, big-bore kittek, hónolás, nicasil, nikasil, nicasilozás, nikasilozás, speciális alkatrészek tervezése, robogó javítás, robogó tuning, krómszár, csillapítás, berugózás, kirugózás, előfeszítés, rugóút, rugózott tömeg, rugózatlan tömeg, teleszkóp-villa, teleszkóp, rugóstag, lengővilla, lengőkar, monoshock, cantilever, unitrak, monocross, full floater, speciális szerszámok kereskedelme, tuning oktatás, kipufogó rezonátor, Mikuni karburátorok kereskedelme, célszerszám kereskedelem, motor szimuláció, virtuális fékpad, váz diagnosztika, váz szimuláció, Plastigauge hézagmérő, műanyag szál, telemetria, 2D adatrögzítő rendszerek, data recording, data logging, szinkronteszter, Carbtune II., diagnosztikai eszközök eladása, üveg gyertya, speciális diagnosztikai gyertya, szakkönyvek eladása, könyvkiadás dynojet

Kétütemű tuning

Főtengely készítés, stroke-olás

Utcai-sport és verseny karburátorok

Futómű tuning, lengéscsillapító/teleszkóp szelepelés

ROBOGÓ ADATBÁZIS