Facebook logo

befecskendező vezérlők, gyújtás modulok

 

 

Teljesítmény mérés

 

 

Utcai-sport, verseny vezérműtengelyek, széria tengelyek fokolása

 

 

Kipifogó dobok, rendszerek tartozékok, 4T és 2T

 

 

Hengerfej tuning, áramlásmérés

 

 

Big-bore kittek


A látszat csal: Suzuki Intruder 800 Volusia

 

Végre! Vége a munkaidõnek. Az egész napomat a számítógép elõtt töltöttem a szemem majd kiugrik, tele vagyok feszültséggel, és ráadásul minden félresikerült. A "stressz zónából", a család meghittségébe menekülök. Csak menekülnék. A kapuban a kutya molesztál, az ajtóban a macska vonyít és még a párom sem hagy élni.

 

Elbújok hát és rákattanok a netre halálra csetelem magam, vagy elõkapom a play stationt és autóversenyzek órákon át, esetleg bámulom a tv-t, az állandóan fejemben kavargó gondolattal: "Kellene már végre valami, valami, ami tényleg kikapcsol…"
Azt hiszem a fenti, iróniától sem mentes sorok sokunkra ráillenek. Ami engem illet, lenne egy testileg- lelkileg konstruktívan ható javaslatom: Motorozzunk és hagyjuk a szobai idõpocsékolást télre.


Az elmúlt hetekben volt szerencsém tesztelni a Magyar Suzuki Rt. jóvoltából, egy amolyan fickós Custom Bike-ot a Volusiat. Ez a gép tálcán kínálja kikapcsolódást.
A cél egy, az amerikai gépekhez hasonló cruiser elkészítése volt, amely valljuk meg, igen jól sikerült. Nemcsak a motor, hanem a neve is erõsen kötõdik gyökereihez, hiszen a stílus rajongói a floridai Volusia megyében minden évben nagyszabású találkozót rendeznek.
A széles kormány, a rengeteg króm, a hatalmas fényszóró, a hosszú tengelytáv, amely egyébként leghosszabb a kategóriájában, a low-rideres üléspozíció mind olyan stílusjegyek, amelyek egy igazi cruiser elmaradhatatlan kellékei.


A motor indításkor az elvárt öblös, mély hangot hallatja, de persze csak a zaj emissziós elõírások határain belül.
Kinézete csalóka. Kezelhetõsége és menetteljesítményi felülmúlják a várakozásokat.
A vízhûtéses 45 fokos V motort a konstruktõrök hengerenként 4 szeleppel, és a megfelelõ gyújtásgörbe elõállításához szükséges fojtószelep szenzorral látták el. A menetpróbán rögtön szembetûnik, hogy alacsony sebesség mellett jól dirigálható és nyomatékrugalmassága lehetõvé teszi a váltogatás nélküli motorozást.

 

Gyorsulása kielégítõ, hiszen alig több mint 7 másodperc szükséges a 100 km/h eléréséhez, a szekunder áttételként alkalmazott kardántengely pedig szinte teljesen gondozás és reakciómentes. A kanyarokban tanúsított viselkedése felülmúlja vetélytársaiét. A gyors kanyarvételeknek szinte semmi sem szab határt, mivel a cruiseres viszonylatban magasra helyezett lábtartók felhajlítható kivitelûek. Az utazási komfort fokozása érdekében célszerû, a felárért választható kis plexi szélvédõ, valamint a hátsó üléstámla megvásárlása. A Volusia igényes külsõvel és modern technikai megoldásokkal felvértezve, megállja helyét a Harley Fat Boy által uralt vadászterületen.

Lesó Péter

cimkék, tevékenységeink címszavakban: M-Force motorszerelő műhelyek Budapesten és Szegeden. Motorjavítás, motorszerelő képzés, szakképzés, szakmunkás képzés, motoros képzés, motor szerviz, motor szerelés, motoros műhely, motorkerékpár szerelő képzés, motorkerékpár-szerelő képzés, motor, motorkerékpár, robogó szerelés, javítás, karbantartás, felújítás motortuning, motorsport, Nicasilos hengerek felújítása, LFC bevonat, olajcsere, fékbetét csere, lánc csere, teljesítménynövelés, tuning karburátorok, motorkerékpár technika, motorkerékpár szerviz, motorkerékpár-szerelő műhely, motor tuning, motor felújítás, főtengely felújítás, főtengely tervezés, főtengely gyártás, forgattyús tengely gyártás, tervezés, felújítás, vezérműtengely, vezérmű-tengely, egyedi alkatrész gyártás, készítés, speciál tuning, futómű hangolás, futómű tuning, henger felújítás, hengerfej-tuning, henger fúrás, big-bore kittek, hónolás, nicasil, nikasil, nicasilozás, nikasilozás, speciális alkatrészek tervezése, robogó javítás, robogó tuning, krómszár, csillapítás, berugózás, kirugózás, előfeszítés, rugóút, rugózott tömeg, rugózatlan tömeg, teleszkóp-villa, teleszkóp, rugóstag, lengővilla, lengőkar, monoshock, cantilever, unitrak, monocross, full floater, speciális szerszámok kereskedelme, tuning oktatás, kipufogó rezonátor, motorkerékpár-szerelő mester képzés, nemzetközi képzőhely, ESTM motorszerelő oktatás, Európai Motorkerékpár Szerviz Technikus, Mikuni karburátorok kereskedelme, célszerszám kereskedelem, motor szimuláció, virtuális fékpad, váz diagnosztika, váz szimuláció, Plastigauge hézagmérő, műanyag szál, telemetria, 2D adatrögzítő rendszerek, data recording, data logging, szinkronteszter, Carbtune II., diagnosztikai eszközök eladása, üveg gyertya, speciális diagnosztikai gyertya, szakkönyvek eladása, könyvkiadás, 3D oktatási project, Háromdimenziós Térbeli Teljesítményorientált Oktatási Keretrendszer, Virtual Reality, holografikus, holográfia, Gábor Dénes Térbeli virtuális oktatás, 3D-PLP, Élethosszig Tartó Tanulás, e-learning

Kétütemű tuning

Főtengely készítés, stroke-olás

Utcai-sport és verseny karburátorok

Futómű tuning, lengéscsillapító/teleszkóp szelepelés

ROBOGÓ ADATBÁZIS