Facebook logo

befecskendező vezérlők, gyújtás modulok

 

 

Teljesítmény mérés

 

 

Utcai-sport, verseny vezérműtengelyek, széria tengelyek fokolása

 

 

Kipifogó dobok, rendszerek tartozékok, 4T és 2T

 

 

Hengerfej tuning, áramlásmérés

 

 

Big-bore kittek


Honda VTR 1000 SP-1

 

Még ha úgy gondolod is, hogy Kenny Robertshez vagy Michael Schumacherhez hasonló "tálentum" vagy, világbajnoki ambícióid eszköz hiányában elsikkadhatnak.
De talán van egy megoldás! Mit szólnál a 2000-es Superbike világbajnok, Edwards motorjához?

 

 

Ez a motor a Honda VTR 1000 SP-1 vagy, ahogy Amerikában hívják a Honda RC 51. A Honda új, 1999-ben megjelent csodafegyvere, a Ducati megszakíthatatlannak tûnõ sikerláncolatát törte meg. A gép sikerének alapja a 90 fokos, V elrendezésû, vízhûtésû blokk, amely szériában 136 LE teljesít, azaz 13 LE-vel többet, mint a Ducati 996 SPS. A VTR alacsony fordulaton kicsit döcög - amit a gyár késõbb a befecskendezõ rendszer hangolásával enyhített, de a középsõ és felsõ fordulatszám tartományokban brutálisan tol. Alapállapotban a Honda 6 kilóval nehezebb, mint a széria 996, ettõl függetlenül nem egy big bike és nem is fog benned ilyen érzést kelteni.

 

Mint a Ducatit, ezt a masinát is bátorítani kell a kanyarban, de ha egyszer betört, nagyon kezessé válik.
A gyári beállítású futómû és a sportos üléspozíció mellett, testsúlyod jelentõs része a csuklódat terheli és fájdítja meg. Egyébként kit érdekel, hisz ez egy sportmotor, melynek nem a praktikusság és a komfort az ütõkártyája. A 18 literes tankot nem sokkal 160 km megtétele után újra kell tölteni, és az utasülés sem kínál túl sok kényelmet. De hát miért aggódna az ember az utas kényelme miatt, ha Colin Edwards sem teszi?

 

 

A gép teljesítményéhez viszonyítva a 4 dugattyús elsõ fékek kicsit gyengének tûnnek. Amennyiben az eredeti fékbetéteket, egy versenyzésre is alkalmas pl: "HH" jelzésûre cseréljük, a fékhatás jelentõsen javulhat.


Mivel Magyarországon a VTR-bõl keveset adtak el, a használt piacon is ritka kincsnek számít egy ilyen vérbeli superbike. Ellentétben a magyar piaccal, Nyugat Európában több ezer példány talált gazdára.

 

Ha ebbõl a régióból kívánunk VTR-t vásárolni, próbáljunk elõélete felõl érdeklõdni. Az egyik legnyomósabb érv az, hogy nyugati szomszédaink többsége arra használja a motort, amire való: versenyzésre (vagy legalábbis gyakran "látogatja" a pályákat). Érdemes megvizsgálni, nincsenek-e bukási nyomok a fék vagy kuplung karokon, vázon stb.. Versenyzõ kollégáink elõszeretettel kötik ki a befecskendezõ rendszer hibáját jelzõ kontrollámpát. Amennyiben a rendszer mégis meghibásodik, a lámpa hiánya jóval körülményesebbé teszi a hibakeresést. Fontos, hogy megnézd a motor hideg állapotában füstöl-e és/vagy csörög-e, amennyiben igen, annak a gépnek rendesen elhúzták a nótáját.

 

Az már csak rajtad áll, hogy komfortot vagy igazi vágtát akarsz, mert ha az elõbbit, azt ezen a vérbeli sportmotoron nem kapod meg…

999 ccm, 90°-os V2-es motor, hengerenként 4 szeleppel
Gyorsulás0-100km/h: 3.2
Fogyasztás: 8.3-10l/100 km

Lesó Péter

cimkék, tevékenységeink címszavakban: M-Force motorszerelő műhelyek Budapesten és Szegeden. Motorjavítás, motorszerelő képzés, szakképzés, szakmunkás képzés, motoros képzés, motor szerviz, motor szerelés, motoros műhely, motorkerékpár szerelő képzés, motorkerékpár-szerelő képzés, motor, motorkerékpár, robogó szerelés, javítás, karbantartás, felújítás motortuning, motorsport, Nicasilos hengerek felújítása, LFC bevonat, olajcsere, fékbetét csere, lánc csere, teljesítménynövelés, tuning karburátorok, motorkerékpár technika, motorkerékpár szerviz, motorkerékpár-szerelő műhely, motor tuning, motor felújítás, főtengely felújítás, főtengely tervezés, főtengely gyártás, forgattyús tengely gyártás, tervezés, felújítás, vezérműtengely, vezérmű-tengely, egyedi alkatrész gyártás, készítés, speciál tuning, futómű hangolás, futómű tuning, henger felújítás, hengerfej-tuning, henger fúrás, big-bore kittek, hónolás, nicasil, nikasil, nicasilozás, nikasilozás, speciális alkatrészek tervezése, robogó javítás, robogó tuning, krómszár, csillapítás, berugózás, kirugózás, előfeszítés, rugóút, rugózott tömeg, rugózatlan tömeg, teleszkóp-villa, teleszkóp, rugóstag, lengővilla, lengőkar, monoshock, cantilever, unitrak, monocross, full floater, speciális szerszámok kereskedelme, tuning oktatás, kipufogó rezonátor, motorkerékpár-szerelő mester képzés, nemzetközi képzőhely, ESTM motorszerelő oktatás, Európai Motorkerékpár Szerviz Technikus, Mikuni karburátorok kereskedelme, célszerszám kereskedelem, motor szimuláció, virtuális fékpad, váz diagnosztika, váz szimuláció, Plastigauge hézagmérő, műanyag szál, telemetria, 2D adatrögzítő rendszerek, data recording, data logging, szinkronteszter, Carbtune II., diagnosztikai eszközök eladása, üveg gyertya, speciális diagnosztikai gyertya, szakkönyvek eladása, könyvkiadás, 3D oktatási project, Háromdimenziós Térbeli Teljesítményorientált Oktatási Keretrendszer, Virtual Reality, holografikus, holográfia, Gábor Dénes Térbeli virtuális oktatás, 3D-PLP, Élethosszig Tartó Tanulás, e-learning

Kétütemű tuning

Főtengely készítés, stroke-olás

Utcai-sport és verseny karburátorok

Futómű tuning, lengéscsillapító/teleszkóp szelepelés

ROBOGÓ ADATBÁZIS